Belcika ve Hollanda bolgesinin en guzel Damatlik Takim Elbiselerini dukkanimizda bulabilirsiniz, web sitemizden Online siparis verebilirsiniz,
Koleksiyonumuza Buradan Bakabilirsiniz
Giydiğiniz takım elbise sizi vezir de edebilir rezil de!
Şık bir takım elbisenin ayrı bir cazibesi olduğu inkar edilemez. Ama dünyanın en pahalı takım elbisesini bile giyseniz, üzerinize oturmuyorsa o istediğiniz etkiyi yaratamazsınız. Peki seçimi nasıl yapacaksınız?
Ceketin Omuz ve Etek Boyuna Karar Verirken...
Son yılların trendi, slim fit yani dar kalıplı takım elbiseler. Ama bu tarz, her vücut yapısına uymuyor. Bu nedenle öncelikle ceketin üzerinize tam oturduğundan emin olmalısınız. Ancak tam oturması daracık olması anlamına gelmiyor. Ceketin içinde rahat hareket etmeniz çok önemli. Omuzları ne çok dar ne de çok geniş olmalı. Yani normal omuz genişliğinizden 1 santimetre geniş ölçülerde olması yeterli.
Şimdi gelelim ceketin etek boyunun nerede bitmesi gerektiğine... Ellerinizi aşağı doğru uzattığınızda baş parmak eklemiyle aynı hizada olmasında fayda var. Unutmayın, koldan uzun ceket boyu kötü görünür. Frak giymiyorsanız. :)
Takım Elbise ve Bitmek Bilmeyen Kollar Mevzusu
“Takım elbisenin kolundan gömleğin kolu görünmeli mi görünmemeli mi?” sorusu tam olarak fikir birliğine varılan bir konu değil. Ama konunun uzmanları gömleğin manşetinin ceket kolundan 1 santimetre kadar uzun olması gerektiğini ısrarla belirtiyor. Bu durumda şık bir kol düğmesi kullanmak gerektiği gerçeği de devreye giriyor. Unutmayın, kol düğmeleri bir takım elbisenin en önemli aksesuarıdır. Takım elbisenizin şıklığını ikiye, hatta üçe katlar. Bu nedenle tarzınıza uygun kol düğmeleri seçmeye dikkat edin.
Ceketin Kol Kesimine Dikkat
Ceketin kol kesimi, o ceketin ne kadar rahat olduğunun göstergesidir. Ceketi satın almadan önce askıda nasıl durduğuna bakın. Kolları hafifçe ileriye bakıyorsa, içinde rahat edeceğiniz bir ceket olduğu anlamına gelir.
Tek Düğmeyi Kapatın Yeter
Düğmesini kapattığınızda ceketin kasmaması çok önemli. Bu arada unutmayın, iki düğmeli cekette alttaki düğme kapatılmaz. Çift düğmeli ceketler iş toplantılarına, tek düğmeli ceketler ise günlük kullanıma daha uygundur. Otururken ceketinizin düğmelerini çözmeyi ihmal etmeyin. Diğer taraftan oluşan potluklar ceketin kırışmasına neden olabilir.
Gömlek, Takım Elbise ile Uyumlu Olmalı
Burada en önemlisi, yakalar. Yani arkadan bakıldığında gömleğin yakası ile ceketin yakası arasında hafif boşluk olmalı. Gömleğin yakası ceketin yakası altında kaybolmamalı.
Eğer ki takım elbise ile kravat kullanmayacaksanız, geniş yakalı gömlekler tercih etmeyin. Küçük, dar, sert yakalı gömlekler seçerseniz, daha derli toplu bir görüntü elde etmiş olursunuz.
Pantolon Paçaları Ayakkabı Tabanına Kadar Uzamasın
Pantolon seçiminde de vücut yapısı çok önemli. Kısa boylu erkekler düşük veya yüksek belli pantolonlardan uzak durmalı. Pantolonun kesimi mümkün olduğunca düz olsun. Aşağı doğru hafifçe daralan pantolonlar sizi uzun gösterir ama bu pantolonları giymek için zayıf yapılı olmanız gerekiyor.
Gelelim en önemli konu olan paça boyuna... Son zamanların trendi, takım elbise paça boylarının normalden biraz daha kısa olması. Ama trendlerle işim olmaz diyorsanız, ideal boy en iyisi. Yani ayakkabı bağcığının ikinci deliğine denk gelen yere göre paçanızı kısaltın. Paça boyu ayakkabı tabanına kadar uzamasın. Bu arada ayaktayken çorabınız asla görünmemeli. Otururken de çorabınızın uzunluğuna dikkat edin; çorabınızın düşüp bacaklarınızın görünmesi pek hoş durmuyor.
Yelek Sevenlerden Misiniz?
elek size ayrıca karizmatik geliyor olabilir. Haklısınız da... Ama takım elbise içine giymek için bir yelek seçiyorsanız, hantal görünmemek adına üzerinize tam oturan ve tam bel hizanızda bir model seçmelisiniz. Yeleğin en alt düğmesini açık bırakabilirsiniz.
Kravat Takma ve Bağlama Sanatı
Kravatta birinci kural: Boyu kemere değmeli ama asla geçmemeli. İkinci kural: Kravatın genişliği, ceketin yaka dökümünün genişliği ile aynı olmalı. Üçüncü kural: Kravatın düğüm yeri gömleğin yakasından daha hacimli olmamalı.
Mendil kullanıyorsanız, mendilinizin rengi veya deseni kravatınızla aynı olmamalı. Aynı renk veya desende kravat ve mendil takmak, sanılanın aksine uyumlu değil rüküş oluyor.
Kemer ve Ayakkabı Kombinasyonu
Takım elbise altına deri, kösele tabanlı ve yuvarlak burunlu modellerden şaşmamak gerekiyor. Renk konusuna gelirsek, siyah ayakkabı hemen her renk takım elbise ile uyumlu. Siyah, gri, lacivert... Ama kahverengi takım elbiseler için yine benzer kahve tonlarından ayakkabı seçmekte fayda var. Kemeriniz de ayakkabılarınızla aynı renkte ve mümkün olduğunca ince olmalı.
Voor al uw vragen kunt u contact met ons opnemen via info@pomandi.com.
Wettelijke conformiteitsgarantie:
De wettelijke conformiteitsgarantie van 2 jaar voor consumptiegoederen is van toepassing.
Thanks for subscribing!
This email has been registered!
Product | SKU | Description | Collection | Availability | Product Type | Other Details |
---|